Veganska fattiga riddare med vaniljglass och björnbärssylt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Veganska fattiga riddare med vaniljglass och björnbärssylt

Fattiga riddare är perfekt när du är sugen på en lyxigare frukost. Här steks bröden i en smet av kikärtsmjöl och havredryck, som tillför en nötig god smak och en härligt frasig gyllenbrun yta. Vänd ner i kanelsocker och toppa med mild vaniljglass och en sked söt björnbärssylt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop kikärtsmjöl, havredryck, potatismjöl och salt till en slät smet. Låt vila en stund.
  2. Kanelsocker: Blanda kanel och strösocker i en djup tallrik.
  3. Vänd ner brödskivorna i smeten och låt dem dra åt sig smeten några minuter.
  4. Hetta upp en stekpanna med rapsolja eller mjölkfritt margarin och stek brödskivorna tills de får fin stekyta.
  5. Vänd bröden i kanelsockret.
  6. Till servering: Servera de nystekta ”riddarna” med vaniljglass och björnbärssylt.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl kikärtsmjöl
  • 3 dl havredryck (1,5%)
  • 3 msk potatismjöl eller majsstärkelse
  • 3/4 tsk salt
  • 6 skivor dagsgammalt bröd
Kanelsocker
  • 2 msk kanel
  • 2 msk strösocker
  • rapsolja eller mjölkfritt margarin till stekning
Till servering
  • 1 förp havreglass med smak av vanilj (à 280 g)
  • björnbärssylt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1687 kJ / 403 kCal