Jordgubbsglass med mörk chokladsås och vegansk honeycomb
Söt jordgubbsglass med kraftig chokladsås toppad av krispig, sockersöt honeycomb är perfekt för dig som vill lyxa till efterrätten lite extra. Kaffe i chokladsåsen ger en bitter ton vilket bryter av perfekt mot den söta honeycomben. Honeycomb är som en kaka och godis i ett, och fått namnet eftersom det ser ut lite som bivax, men smakar karamell.
Ingredienser
4 portioner
Chokladsås med smak av kaffe
1 dl havrebaserad matlagningsgrädde, gärna iMat (13%)
1 dl kakao
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1/2 krm flingsalt
3 msk espresso eller starkt bryggkaffe
Honeycomb
olja (att smörja bakplåtspappret med)
1 1/2 dl strösocker
4 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat
flingsalt
Till servering
1 förp havreglass med smak av jordgubb (à 280 g)
1/2 kruka färsk basilika (valfritt)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på glass och chokladsås exkl honeycomb.
Energi1246 KJ / 298 kCal
Fett12 g
Salt0.34 g
Kolhydrater41 g
Protein3 g
Kommentar
har precis bränt 2 kok av honey comb, äckligt och jobbigt att diska kastruller. Betydligt kortare tid än 5 minuter behövs för att kokka ihop allt 2 minuter räcker. Vi får klara oss utan honey comb idag, jag har inte mer råvara hemma.
Therese
2020-12-31