Jordgubbsglass med mörk chokladsås och vegansk honeycomb

4
1
Jordgubbsglass med mörk chokladsås och vegansk honeycomb

Söt jordgubbsglass med kraftig chokladsås toppad av krispig, sockersöt honeycomb är perfekt för dig som vill lyxa till efterrätten lite extra. Kaffe i chokladsåsen ger en bitter ton vilket bryter av perfekt mot den söta honeycomben. Honeycomb är som en kaka och godis i ett, och fått namnet eftersom det ser ut lite som bivax, men smakar karamell.

Jordgubbsglass med mörk chokladsås och vegansk honeycomb

Ingredienser

4 portioner

Chokladsås med smak av kaffe

1 dl havrebaserad matlagningsgrädde, gärna iMat (13%)
1 dl kakao
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1/2 krm flingsalt
3 msk espresso eller starkt bryggkaffe

Honeycomb

olja (att smörja bakplåtspappret med)
1 1/2 dl strösocker
4 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat
flingsalt

Till servering

1 förp havreglass med smak av jordgubb (à 280 g)
1/2 kruka färsk basilika (valfritt)

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Näringsvärdet är beräknat på glass och chokladsås exkl honeycomb.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Therese

2020-12-31

har precis bränt 2 kok av honey comb, äckligt och jobbigt att diska kastruller. Betydligt kortare tid än 5 minuter behövs för att kokka ihop allt 2 minuter räcker. Vi får klara oss utan honey comb idag, jag har inte mer råvara hemma.

Näringsvärde per portion

Energi 1246 KJ / 298 kCal
Fett 12 g
Salt 0.34 g
Kolhydrater 41 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden