Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Kall dragoncréme

En vegansk dragoncréme med växtbaserad fraiche och äggfri majonnäs i basen. Här blandas dragon och persilja för att sedan smakas av med vinäger, gurkmeja, salt och peppar. En dragoncréme som garanterat kommer göra succé till en mustig gryta med svamp, rotfrukter och aprikoser!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Hacka den färska persiljan och blanda med resterande ingredienser i en skål.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar.

För alla

Läs noga innehållet på den växtbaserade crème fraichen (kan innehålla gluten).
I övrigt fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Recept och bild i samarbete med Oatly.
Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 1 liten schalottenlök
  • 2 msk färsk persilja
  • 2 dl växtbaserad crème fraiche (gärna iMat fraiche)
  • 2 msk vegansk majonnäs
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm gurkmeja
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1087 kJ / 260 kCal

ICA återkallar ICA Stora kräftor, kinesiska färdigkokta frysta Läs mer