Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Vaniljglass med olivolja och himalayasalt

Tänk att något så enkelt som vaniljglass med olivolja och salt utgör en utsökt smakkombination. Välj en fin olivolja som är mjuk och rund i smaken. Servera glassen med en espresso som den perfekta avslutningen på en italiensk middag. Prova, du kommer inte bli besviken!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skopa upp en kula glass.
  2. Ringla över lite olivolja.
  3. Strö över himalayasalt.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp havreglass med smak av vanilj (à 280 g)
  • 4 tsk olivolja (gärna en fin olivolja som inte är alltför kraftfull, pepprig och gräsig, utan mjuk och rund i smaken)
  • 1 - 2 krm himalayasalt eller flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 691 kJ / 165 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer