Vaniljglass med olivolja och himalayasalt

Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
0
Vaniljglass med olivolja och himalayasalt

Tänk att något så enkelt som vaniljglass med olivolja och salt utgör en utsökt smakkombination. Välj en fin olivolja som är mjuk och rund i smaken. Servera glassen med en espresso som den perfekta avslutningen på en italiensk middag. Prova, du kommer inte bli besviken!

Vaniljglass med olivolja och himalayasalt

Ingredienser

4 portioner
1   förp havreglass med smak av vanilj (à 280 g)
4 tsk  olivolja (gärna en fin olivolja som inte är alltför kraftfull, pepprig och gräsig, utan mjuk och rund i smaken)
1 - 2 krm  himalayasalt eller flingsalt

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi691 KJ / 165 kCal
Fett11 g
Salt0.38 g
Kolhydrater16 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Vaniljglass med kinesiska torkade plommon
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glass med matcha och syltad ingefära
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kall dragoncréme
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga