Potatissallad med röding
Ett något avancerat recept på röding med klar potatissallad, men väl värt tiden i köket. Fisken ska förberedas ett dygn i förväg och sedan halstras eller stekas. Servera den granna rödingen med färskpotatissalladen och en syrlig dillcrème.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1996
Ingredienser
4 portioner
500 g rödingfilé (gärna vätternröding, eller regnbåge)
1 dl socker
1/2 tsk salt
några dillstjälkar
Färskpotatissallad
600 g tvättad färskpotatis
6 dillstjälkar
1 dl fin olivolja
3 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g rädisor
Syrlig dillcrème
2 dl crème fraiche
2 msk finskuren dill
saft från 1/2 citron
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer