Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera f�r att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Potatissallad med röding

Ett något avancerat recept på röding med klar potatissallad, men väl värt tiden i köket. Fisken ska förberedas ett dygn i förväg och sedan halstras eller stekas. Servera den granna rödingen med färskpotatissalladen och en syrlig dillcrème.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och dra alla småben ur rödingen.
  2. Blanda socker, salt och vitpeppar. Gnid in fisken med blandningen. Strö över dillen. Ställ svalt i ett dygn.
  3. Potatissallad: Koka potatisen i lättsaltat vatten tillsammans med dillstjälkarna. Häll av vattnet, låt potatisen svalna något.
  4. Vispa ihop olja, vinäger, salt och peppar.
  5. Skiva potatisen och rädisor. Vänd ihop detta med gräslöken. Häll dressingen över. Låt potatissalladen stå och ta smak i en halvtimme.
  6. Dillcrème: Mixa crème fraiche, dill och citronsaft i en matberedare eller mixer till ljusgrön färg. Smaka av med salt och peppar.
  7. Strax före serveringen: torka och dela fisken i 4 bitar (för 4 port). Snitta skinnsidan lätt.
  8. Halstra eller stek fiskbitarna i torr teflonpanna, först med skinnsidan ner. De ska inte vara helt genomstekta för då blir de torra.
  9. Lägg upp salladen med rödingen ovanpå, häll syrlig dillcrème runt om. Garnera gärna med några dillkvistar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rödingfilé (gärna vätternröding, eller regnbåge)
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • några dillstjälkar
Färskpotatissallad
  • 600 g tvättad färskpotatis
  • 6 dillstjälkar
  • 1 dl fin olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g rädisor
Syrlig dillcrème
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk finskuren dill
  • saft från 1/2 citron
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?