Pizza med salsiccia och rödlök
Här lägger vi pizzan på grillen! Våga prova, det är lättare än du tror. Och otroligt gott. Först grillas degen på ena sidan, därefter vänds den. Toppa sedan med tomatsås, salsiccia, mozzarella och oliver och grilla igen – nu med lock.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 sats pizzadeg (se länk nedan under steg 3)
Tomatsås
400 g krossade tomater
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 msk olja
2 msk tomatpuré
1 msk hackad färsk oregano eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 tsk salt
2 krm nymalen peppar
socker
Topping
2 mozzarella (à 125)
4 salsicciakorvar (4 korvar motsvarar ca 300 g)
1 rödlök
12 körsbärstomater
1 dl gröna/svarta oliver av god kvalitet
färsk oregano till garnering
ströbröd av majs/polenta
flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2746 KJ / 654 kCal
Fett38 g
Salt6.8 g
Kolhydrater49 g
Protein31 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer