Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pizza med salsiccia och rödlök

Här lägger vi pizzan på grillen! Våga prova, det är lättare än du tror. Och otroligt gott. Först grillas degen på ena sidan, därefter vänds den. Toppa sedan med tomatsås, salsiccia, mozzarella och oliver och grilla igen – nu med lock.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomatsås: Skala och finhacka vitlök och lök. Fräs det i olja utan att det tar färg. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med under omrörning ca 1 minut. Häll i tomater och oregano. Låt koka ihop utan lock till en tjock sås, 15 - 20 minuter. Krydda med salt och peppar och ev en nypa socker. 
  2. Topping: Smula eller grovriv mozzarellan. Snitta korvarna och gröp ut innehållet och smula det. Skala, dela och skiva rödlöken. Dela tomaterna.
  3. Dela Pizzadegen till önskat antal pizzor. Kavla varje del till en avlång platta, de blir då mer hanterbara.
  4. Pudra en plåt lätt med ströbröd av majs/polenta. Lägg i plattan så den får en "panerad" yta. Det gör att degen inte fastnar på gallret. Lägg den "panerade" sidan på gallret och grilla 2–3 minuter, tills den fått lite färg på undersidan. Obs! Grilla utan lock.
  5. Lägg plattan med den opanerade sidan i ströbrödet. Bred över ett tunt lager tomatsås. Fördela mozzarella, korvsmulor och rödlök över. Toppa med tomathalvor.
  6. Lägg tillbaka pizzan på grillen. Grilla nu med lock. Temperaturen bör vara 225–250°C när locket är stängt. Låt pizzan bakas klar och tills osten smält. Salta och peppra och strö över lite färsk oregano vid servering.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera korven.
Gör glutenfri: gör glutenfri pizzadeg. Kontrollera korven.
Gör laktosfri: ersätt mozzarella med t ex laktosfri salladsost/färskost. Kontrollera korven.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mozzarella med tofu och/eller annat mjölkfritt ostalternativ. Kontrollera korven.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 sats pizzadeg (se länk nedan under steg 3)
Tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 3 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk hackad färsk oregano eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen peppar
  • ev socker
Topping
  • 2 mozzarella (à 125)
  • 4 salsicciakorvar (4 korvar motsvarar ca 300 g)
  • 1 rödlök
  • 12 körsbärstomater
  • 1 dl gröna/svarta oliver av god kvalitet
  • färsk oregano till garnering
  • ströbröd av majs/polenta
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2746 kJ / 654 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept