Pizza med salsiccia och rödlök

4
0
Pizza med salsiccia och rödlök

Här lägger vi pizzan på grillen! Våga prova, det är lättare än du tror. Och otroligt gott. Först grillas degen på ena sidan, därefter vänds den. Toppa sedan med tomatsås, salsiccia, mozzarella och oliver och grilla igen – nu med lock.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Pizza med salsiccia och rödlök

Ingredienser

4 portioner
1 sats pizzadeg (se länk nedan under steg 3)

Tomatsås

400 g krossade tomater
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 msk olja
2 msk tomatpuré
1 msk hackad färsk oregano eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 tsk salt
2 krm nymalen peppar
socker

Topping

2 mozzarella (à 125)
4 salsicciakorvar (4 korvar motsvarar ca 300 g)
1 rödlök
12 körsbärstomater
1 dl gröna/svarta oliver av god kvalitet
färsk oregano till garnering
ströbröd av majs/polenta
flingsalt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från ägg, men kontrollera korven.
Gör glutenfri: gör glutenfri pizzadeg. Kontrollera korven.
Gör laktosfri: ersätt mozzarella med t ex laktosfri salladsost/färskost. Kontrollera korven.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mozzarella med tofu och/eller annat mjölkfritt ostalternativ. Kontrollera korven.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2746 KJ / 654 kCal
Fett 38 g
Salt 68 g
Kolhydrater 49 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden