UNDER 30 MIN | Enkel

Potatissallad med kapris, äpple och saltgurka

En krämig potatissallad passar fint till kallskuret på buffébordet. Smaksatt med saltgurka, äpple, dill, kapris och rosépeppar så blir potatisalladen en riktig smakbomb.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär potatisen i bitar. Skär äpple och gurka i centimeterstora tärningar. Hacka dill och kapris. Mortla rosépepparn grovt.
  2. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Till servering: Servera med medelhavschark.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kokt potatis
  • 1 rött äpple
  • 2 saltgurkor
  • 1 kruka dill
  • 2 msk kapris
  • 2 krm rosépeppar
  • 2 dl gräddfil
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • medelhavschark t ex. prosciutto salami och bresaola

Näringsvärde
Per portion

Energi 1525 kJ / 365 kCal