ÖVER 60 MIN | Medel

Potatissallad

Finns det något godare än en krämig potatissallad till nygrillat kött? Kapris, dijonsenap och majonnäs är några av ingredienserna som får stå till sig och gör salladen smakfull och intensiv.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före servering: Skala potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Lägg över hushållspapper och låt ånga av en stund.
  2. Skala och finhacka löken. Skär gurkan i små tärningar. Blanda lök och gurka med gräddfil, majonnäs, senap och kapris. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär potatisen i stora bitar. Vänd ner såsen försiktigt så att inte potatisen mosas. Låt svalna. Ställ kallt över natten.
  4. Serveringsdagen: Lägg över potatissalladen i ett lämpligt kärl att frakta i. Om den känns tjock och stabbig kan man späda med lite mjölk - vänd runt försiktigt.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

INKÖPSLISTA FÖR 100 PERSONER
10 kg potatis
1 1/2 kg gul lök
750 g saltgurka
3 liter gräddfil eller yoghurt (gärna grekisk eller turkisk)
3 liter majonnäs
2 dl dijonsenap
2 dl kapris

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 1/2 kg potatis
  • 1 gul lök
  • 1 saltgurka
  • 5 dl gräddfil
  • 5 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • salt
  • vitpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2267 kJ / 542 kCal