Potatissallad

22
6
Potatissallad

Finns det något godare än en krämig potatissallad till nygrillat kött? Kapris, dijonsenap och majonnäs är några av ingredienserna som får stå till sig och gör salladen smakfull och intensiv.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Potatissallad

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 kg
potatis
1
gul lök
1
saltgurka
5 dl
gräddfil
5 dl
majonnäs
2 msk
dijonsenap
2 msk
kapris
-
salt
-
vitpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

INKÖPSLISTA FÖR 100 PERSONER
10 kg potatis
1 1/2 kg gul lök
750 g saltgurka
3 liter gräddfil eller yoghurt (gärna grekisk eller turkisk)
3 liter majonnäs
2 dl dijonsenap
2 dl kapris

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Catharina

2020-05-29

Jag har lite 40% grädde , äpple , purjolök i också :) Den är omtyckt av många :)

Ann-chatrine

2019-06-17

Ann-Sofi. Du får väl titta hur många detta recept är till. på inköpslistan står det att det är för 100 personer, så därför är det 10 kg potatis.

Ann-sofi

2016-06-13

I inköpslistan står det 10 kg potatis men i receptet står det 1,5 kg. Väldig skillnad!

Näringsvärde per portion

Energi 2267 KJ / 542 kCal
Fett 44 g
Salt 2 g
Kolhydrater 30 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept