Potatissallad med pepparrot och äpple | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Potatissallad med pepparrot och äpple

Äpple, pepparrot, gräslök och skivade rädisor ger din krämiga potatissallad en fräsch krispighet. Perfekt på buffébordet eller att ta med på picknick. Måste testas!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet. Lägg över hushållspapper och låt ånga av en stund. Låt potatisen kallna. (Koka gärna potatisen en dag innan).
  2. Ansa och strimla sallads- och gräslöken fint. Ansa och skiva rädisorna (spara gärna lite lök och rädisor till garnering). Riv pepparroten. Skär gurkan och äpplet i små tärningar. Blanda ihop samtliga ingredienser förutom potatisen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär potatisen i stora bitar. Vänd försiktigt ner potatisen i såsen så att den inte mosas. Smaka ev. av med mer salt och peppar. 
  4. Om salladen känns för tjock, späd med lite mjölk och vänd försiktigt ner den.

För alla

Kontrollera innehållet i majonnäsen (kan innehålla laktos och mjölkprotein).
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg potatis
  • 125 g salladslök
  • 4 msk skuren gräslök
  • 1 ask rädisor (à 220 g)
  • 3 msk färskriven pepparrot
  • 1 saltgurka
  • 1 äpple
  • 5 dl gräddfil
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan