Potatissallad med pepparrot och äpple
Äpple, pepparrot, gräslök och skivade rädisor ger din krämiga potatissallad en fräsch krispighet. Perfekt på buffébordet eller att ta med på picknick. Måste testas!
Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg potatis
125 g salladslök
4 msk skuren gräslök
1 ask rädisor (à 220 g)
3 msk färskriven pepparrot
1 saltgurka
1 äpple
5 dl gräddfil
2 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
2 msk kapris
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Går det bra att laga salladen dagen innan? Och hur mycket ska man räkna till att det räcker till på buffé?
Jessica
2024-05-02Hej Jessica! Det går bra att göra salladen dagen innan. Men blanda i rädisorna samma dag, de förgar lätt av sig. Hur många de räcker till på buffé är lite klurigt att svara på. Det beror på vad som mer serveras på buffén. Ca 10 portioner kan vara ett bra riktmärke. Lycka till! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-03Älskar denna potatissallad 😍😋
Josefin
2022-11-16Ska det vara färskpotatis eller inte?
Katarina
2019-06-08Hej Katarina! Godast med färskpotatis, men funkar även med annan potatis om man inte har färskpotatis, exempelvis delikatesspotatis. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-06-10