Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hamburgare Deluxe med rostad färskpotatis

(131)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Saftig, hemmagjord hamburgare med klassiskt amerikanska tillbehör. Coleslaw, en krämig vitkål- och morotssallad, grönsaker, mozzarella och surdegsbröd istället för hamburgerbröd gör en hamburgare utöver det vanliga.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2012
Till matkassen

Ingredienser

Portioner: 4
Rostad färskpotatis
  • 900 g färskpotatisar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk rosmarin
  • salt och peppar
Coleslaw
  • ca 300 g vitkål
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 gul lök
  • 1 dl gräddfil
  • 1 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk svensk senap
Hamburgare
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 100 g mozzarella
  • 250 g baguetter av surdeg
  • 1/2 rödlök
  • 1 bifftomat
  • 1/2 litet isbergssalladshuvud
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rostad färskpotatis: Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Borsta och skölj potatisen. Blanda den med olja och rosmarin. Krydda med salt och peppar. Lägg potatisen på den varma plåten och rosta i övre delen av ugnen ca 20 minuter.
  3. Coleslaw: Strimla vitkålen tunt med en osthyvel. Blanda kålen med salt i en skål och låt dra ett par minuter.
  4. Skala och finhacka löken. Blanda kål och lök med gräddfil, vinäger och senap. Smaka av med salt och peppar.
  5. Hamburgare: Blanda färsen med salt och peppar. Arbeta ihop till en smidig färssmet. Forma till platta portionsstora burgare.
  6. Grilla hamburgarna, vänd dem några gånger under tiden. Skiva mozzarellan. Toppa burgarna med mozzarellan när de nästan är färdigsteka så att osten smälter över köttet.
  7. Skär baguetten i bitar och dela dem i halvor. Grilla gärna brödet.
  8. Skala rödlöken och skär den och tomaten i skivor.
  9. Lägg ihop burgaren med bröd, sallad, lök och tomat. Servera med coleslaw och potatis.

Näringsvärde
Per portion

Energi
2994 kJ / 717 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer