ÖVER 60 MIN | Enkel

Enkel chokladkräm

Detta enkla recept bjuder på en väldigt god chokladkräm. Med endast två ingredienser går den snabbt att förbereda. Rör ihop den precis innan grillen tänds och den är klar lagom till att efterrätten ska dukas fram.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält chokladen i ett vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. Rör i chokladen så att den inte blir för varm. Rör försiktigt ner gräddfilen i chokladen.
  2. Häll upp i portionsglas. Ställ i kylen ca 1 timme.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölkchoklad.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkchoklad och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 dl gräddfil

Näringsvärde
Per portion

Energi 1465 kJ / 350 kCal