Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Honungs- och ingefärsgrillade ribs med krispig potatissallad

Honungs- och ingefärsgrillade ribs som får en fin, lite knaprig yta. Servera med en krispig äppel- och potatissallad, och toppa med en näve pumpakärnor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ribs: Skala och riv ingefäran. Blanda den med soja, honung och vinäger.
  2. Gnid in ribsen med salt och nymald peppar. Grilla dem över glöden tills de får fin färg på alla sidor. Grilla dem sedan på indirekt grill ca 1 timme. Vänd och pensla dem med sojablandningen ungefär var 20:e minut.
  3. Topping: Rosta pumpakärnorna i en torr och het stekpanna.
  4. Sallad: Dela potatisen. Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Skölj och skiva sellerin tunt på snedden.
  5. Blanda vinäger, senap, crème fraiche och gräddfil till en dressing.
  6. Vänd ner potatis, äpple, selleri och spenat i dressingen. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  7. Servera ribsen med potatissalladen och toppa med pumpakärnorna.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Ribs
  • 4 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl flytande honung
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 kg grillribs
  • salt och svartpeppar
Topping
  • 2 dl pumpakärnor
Sallad
  • 700 g kokt kall färskpotatis
  • 2 gröna äpplen
  • 4 stjälkar stjälkselleri
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl gräddfil
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3984 kJ / 952 kCal