Potatissallad med chimichurri | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Potatissallad med chimichurri

Hotta upp potatissalladen med chimichurri, en kryddstark sås som är ett vanligt tillbehör till grillat i Argentina och Sydamerika. Avokado och majs lyfter potatissalladen ytterligare!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala eller borsta och skölj potatisen och koka den. Låt svalna och skär den i bitar.
  2. Skala och hacka löken. Låt majsen rinna av. Dela, ta ur kärnan och gröp ur avokadoköttet och skär det i bitar.
  3. Skär bort roten på salladen.
  4. Blanda chimichurrin med potatisen, salladen och grönsakerna. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Gör din egen chimichurri. Länk till receptet hittar du i texten.
Prova även att rosta majsen i het stekpanna, detta lyfter smakerna ännu mer.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 800 g potatis (gärna färskpotatis)
  • 1 rödlök
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 2 avokado
  • 1 hjärtsallad
  • 200 g färdig chimichurri eller egengjord (200 g färdig motsvarar 2 dl egen)
  • salt och svartpeppar
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2427 kJ / 581 kCal