Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Bakad rödlök- och basilikadressing

Den här rödlök- och basilikadressingen sätter smak på din burgare. Lägg hamburgare, laxburgare, champinjonburgare eller halloumiburgare eller annat gott mellan bröden. Klicka på ordentligt med dressing. Smaklig måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär lökarna i klyftor. Vänd runt dem i en bunke med olivoljan och vinägern. Krydda med salt och peppar. Lägg lökarna på en plåt eller i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de är mjuka. Ta ut och låt svalna.
  3. Plocka av basilikabladen och hacka dem.
  4. Mixa löken i en matberedare. Blanda med majonnäs och basilika. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Till servering: Servera dressing och hjärtsallad som tillbehör till din burgare.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Näringsvärdet och För alla-texten är beräknat per portion dressing exkl tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 1 tsk olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 kruka basilika
  • 1/2 dl majonnäs
Till servering
  • hjärtsallad
  • burgare
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 463 kJ / 110 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer