Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Potatispizza med västerbotten och ruccola

Tilltalande och klassisk potatispizza med västerbotten och ruccola. Sagolika smaker med ljummen kokt potatis, utsökt riven ost och olivolja. Otroligt uppskattad och njutbar pizza med ruccola.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Smula jäst i en bunke. Häll över ljummet vatten, lite i taget. Tillsätt salt, olja och vetemjöl. Arbeta ihop kraftigt. Låt jäsa i bunken 1 timme.
  2. Kavla ut tunna pizzor i den storlek du vill ha och lägg på bakpappersklädda plåtar.
  3. Topping: Stryk på ett lager chilisås (gärna extrakryddad med det du vill). Lägg på skivad kokt potatis och körsbärstomater.
  4. Pensla med olivolja med pressad vitlök i. Strö över Västerbottensost.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
  6. Servera med massor av ruccola och gärna en dressing med balsamvinäger.

Tips

Annan variant på topping: chilisås, vitlöksoljan, räkor, paprika, rucola och parmesan.

Det går bra att göra degen kvällen före och låta den jäsa långsamt i kylskåp över natten. Då är det bara att baka ut nästa dag. (Självklart kan man använda mix till pizzadegen, även om det inte blir lika gott.)

Ingredienser

Portioner: 6
Deg
  • 1/2 pkt jäst (à 50 g)
  • 1/2 l ljummet vatten
  • 1/2 msk salt
  • 1 msk olja
  • 12 dl vetemjöl
Topping
  • chilisås
  • skivad, kokt potatis
  • körsbärstomater
  • olivolja med pressad vitlök
  • Västerbottensost
  • balsamvinäger
Annan variant på topping
  • chilisås
  • olivolja
  • räkor
  • paprika
  • parmesanost
Lägg till i inköpslistan