Potatispizza med västerbotten och ruccola

6
0
Potatispizza med västerbotten och ruccola

Tilltalande och klassisk potatispizza med västerbotten och ruccola. Sagolika smaker med ljummen kokt potatis, utsökt riven ost och olivolja. Otroligt uppskattad och njutbar pizza med ruccola.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Potatispizza med västerbotten och ruccola

Ingredienser

6 portioner

Deg

1/2 pkt jäst (à 50 g)
1/2 l ljummet vatten
1/2 msk salt
1 msk olja
12 dl vetemjöl

Topping

chilisås
skivad, kokt potatis
körsbärstomater
olivolja med pressad vitlök
Västerbottensost
balsamvinäger

Annan variant på topping

chilisås
olivolja
räkor
paprika
parmesan

Gör så här

Tips

Annan variant på topping: chilisås, vitlöksoljan, räkor, paprika, rucola och parmesan.

Det går bra att göra degen kvällen före och låta den jäsa långsamt i kylskåp över natten. Då är det bara att baka ut nästa dag. (Självklart kan man använda mix till pizzadegen, även om det inte blir lika gott.)

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer