Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Potatispizza med tomat

En lite annorlunda, men god, variant på pizza finner du detta i recept. Degen till pizzan är nämligen gjord av en mumsig röra av mos och ost som sedan täckts med tomatsås och ost. Servera sallad och extra parmesanost till din potatispizza med tomat.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Blanda potatismospulver med vatten. Rör ner riven parmesanost, salt och peppar. Låt stå att svälla ca 5 minuter.
  2. Låt krossade tomater rinna av något i en sil. Krydda tomatmassan med salt, 1 urkärnad och fint hackad chilifrukt och oregano. Dela potatissmeten i 4 delar. Platta ut varje del på bakpappersklädd plåt till 4 pizzabottnar ca 15 cm i diameter. Vik upp en tjock kant på varje.
  3. Fördela tomatsås och riven ost på pizzorna. Grädda i 225°C, 15-20 minuter.
  4. Garnera med färsk hackad basilika. Servera med en blandad sallad och extra parmesanost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port potatismospulver (4 portioner motsvarar 1 paket)
  • 3 dl kallt vatten
  • salt och peppar
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 1 tsk medelhavssalt
  • 1 chilifrukt
  • 100 g riven ost
  • färsk hackad basilika
  • blandsallad
  • extra parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer