Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig pastasallad med lax och pepparrot

Denna krämiga pastasallad serverar du kall tillsammans med gravad lax, en fräsch måltid med frukt och grönt som överraskar. Pastasalladen som innehåller melon får en söt smak som uppvägs av sältan från laxen och syran från äpplet.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Skölj pastan hastigt i kallt vatten.
  2. Blanda lättcrème fraiche, finriven färsk pepparrot, hackad dill, salt, peppar och socker.
  3. Blanda den avkylda men fortfarande ljumma pastan med pepparrotsröran.
  4. Skär gravad lax i mindre bitar. Dela, kärna ur och skär melon i tärningar.
  5. Dela, kärna ur och skär äpple i tärningar.
  6. Skär isbergssallad i bitar. Blanda melon, äpple och isbergssallad försiktigt med pastan. Servera med laxen.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g pasta (t ex gnocchi)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 2 msk fryst, hackad dill
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm strösocker
  • 200 g gravad lax
  • 600 g melon (t ex galia eller honungsmelon)
  • 1 äpple
  • 50 g isbergssallad
Lägg till i inköpslistan