Krämig pastasallad med lax och pepparrot
Denna krämiga pastasallad serverar du kall tillsammans med gravad lax, en fräsch måltid med frukt och grönt som överraskar. Pastasalladen som innehåller melon får en söt smak som uppvägs av sältan från laxen och syran från äpplet.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010
Ingredienser
4 portioner
250 g pasta (t ex gnocchi)
2 dl lätt crème fraiche
2 msk finriven färsk pepparrot
2 msk fryst, hackad dill
1 krm salt
1 krm peppar
1 krm strösocker
200 g gravad lax
600 g melon (t ex galia eller honungsmelon)
1 äpple
50 g isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lätt att göra och supergott!
Julia
2023-06-02Så himla gott, en favorit hemma hos oss! Vi brukar dock ha turkisk yoghurt istället för crème fraishe och en liten klick majonnäs för att runda av det syrliga från yoghurten. Vi brukar också använda kallrökt lax istället för gravad och så kör vi en påse med blandad sallad, isbergssallad kan bli så vattnig och smaklös.
Annie
2022-07-10Verkligen gott 😀🙏🏻
Fia
2022-06-13