Krämig pastasallad med lax och pepparrot

44
12
Krämig pastasallad med lax och pepparrot

Denna krämiga pastasallad serverar du kall tillsammans med gravad lax, en fräsch måltid med frukt och grönt som överraskar. Pastasalladen som innehåller melon får en söt smak som uppvägs av sältan från laxen och syran från äpplet.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Krämig pastasallad med lax och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
250 g pasta (t ex gnocchi)
2 dl lätt crème fraiche
2 msk finriven färsk pepparrot
2 msk fryst, hackad dill
1 krm salt
1 krm peppar
1 krm strösocker
200 g gravad lax
600 g melon (t ex galia eller honungsmelon)
1 äpple
50 g isbergssallad

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Annie

2022-07-10

Så himla gott, en favorit hemma hos oss! Vi brukar dock ha turkisk yoghurt istället för crème fraishe och en liten klick majonnäs för att runda av det syrliga från yoghurten. Vi brukar också använda kallrökt lax istället för gravad och så kör vi en påse med blandad sallad, isbergssallad kan bli så vattnig och smaklös.

Fia

2022-06-13

Verkligen gott 😀🙏🏻

Anna

2021-08-12

En väldigt fräsch och god sallad, jag har till och med ändrar det till en potatissallad med lyckade resultat!