Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gratinerad långfranska med skinka och ägg

Varma mackor är klockrent när tiden är knapp. Varför inte passa på att fylla en hel »barkis« med krämig skink- och äggröra när du ändå är i farten – äkta mysmat!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och grovhacka hårdkokta ägg. Rör ihop med strimlad purjolök, rökt, tärnad skinka och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär långfranska i 2 cm breda skivor, men låt brödet hålla ihop nedtill. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Fyll brödet med röran (lite kladdigt blir det…). Strö över riven ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter. Mums till en kopp choklad!

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 strimlad purjolök
  • 200 g rökt, tärnad skinka
  • 2 dl majonnäs
  • salt och peppar
  • 1 långfranska
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info