Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatismoskrans med kycklingfräs

Potatismoskrans med kycklingfräs är ljuvligt potatismos som serveras i en krans runt kycklingfiléer som stekts med curry, paprika och ananas. Bröd och en fräsch sallad kompletterar denna goda vardagsmiddag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  2. Fräs kyckling, paprika och purjo i olja ca 5 minuter under omrörning. Krydda med salt, peppar och gärna curry.
  3. Låt ananasen rinna av men spara juicen. Skär ananasen i bitar. Blanda juicen med vinäger, socker och maizena-majsstärkelse. Häll blandingen i pannan och låt koka någon minut. Blanda i ananasen.
  4. Tillaga potatismoset enligt förpackningens anvisning.
  5. Klicka moset runt om till en krans på ett serveringsfat.
  6. Häll kycklingfräset i mitten och servera. Bröd och en blandad sallad passar bra till.

För alla

Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i potatismoset. Gör annars eget potatismos med Solhavre och mjölkfritt margarin.

Tips

Strö gärna över lite hackade salta jordnötter över det färdiga kycklingfräset.

Gröna tipset: Byt ut kycklingen mot vita eller röda bönor om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 3 paprikor gärna i olika färger
  • 2 purjolökar
  • 1 burk ananas i skivor i juice (à 227 g)
  • 4 port potatismospulver
  • 2 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk socker
  • 1 msk maizenastärkelse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2206 kJ / 526 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB