Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fylld fläskfilé med ananas och kokos

Fylld fläskfilé med ananas och kokos är ett recept med exotiska smaker som värmer i vintermörkret. Servera gärna med jasminris eftersom det passar bra till curry, vitlök och rödlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Putsa fläskfilén och skär en djup skåra längs med filén. Skala och dela ananasen. Ta bort den grova stocken i mitten och tärna fruktköttet.
  3. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Blanda ananas och lök och krydda med curry, peppar och salt.
  4. Fyll fläskfilén med ananashacket. Bind upp filén eller fäst ihop med tandpetare. Lägg resten av fyllningen vid sidan om filén.
  5. Stek fläskfilén i ca 35 min. Späd efter halva tiden med grädde och strö över kokosen. Servera filén uppskuren med ris, gärna jasminris, och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • 1 ananas (1 ananas motsvarar ca 600 g)
  • 1/2 liten rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl kokos
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2270 kJ / 540 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden