Potatiskrokett med åkerbärsgravad röding och knaprigt skinn

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Potatiskrokett med åkerbärsgravad röding och knaprigt skinn

Röding som får smak av åkerbär serverad med en krispig potatiskrokett med pepparotscrème. Skinnet från fisken steks knaprigt med fänkål och serveras till. Njut av vilda smaker direkt från den svenska naturen.

Potatiskrokett med åkerbärsgravad röding och knaprigt skinn

Ingredienser

8 förrättsportioner

Gravad röding

1 tsk hel vitpeppar
3 msk salt
2 msk strösocker
2 rödingfiléer
1 dl åkerbär eller hallon

Potatiskroketter

2 bakpotatisar
100 g lagrad ost
salt
peppar
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl panko
olja till fritering

Pepparrotscrème

2 msk riven färsk pepparrot
2 dl crème fraiche

Fiskskinn

skinnet från röding
1 tsk olja
1/2 tsk malet fänkålsfrö

Till servering

dill

Gör så här

02:00:00
01:00:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per förrättsportion

Energi1211 KJ / 335 kCal
Fett19 g
Salt0.67 g
Kolhydrater25 g
Protein15 g

Testa liknande recept

  • Hel grillad röding
    Betyg 3.3 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Röding med flötgröt
    Betyg 3.1 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskfilé med saffranssmör
    Betyg 2.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad