Potatiskompott med kalvlever och salvia | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatiskompott med kalvlever och salvia

Gör härlig husmanskost genom att följa detta recept på smarrig potatiskompott med kalvlever och salvia. Stek levern och fräs sedan ur pannan med balsamvinäger för en god sky. Servera den lite söta potatiskompotten och lever med balsamicoskyn.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten ev med lite kalvfond i.
  2. Skala ev äpplena och skär i cm-stora tärningar. Ansa fänkålen och skär i små bitar. Hacka persiljan. Fräs äppeltärningarna knappt mjuka i lite matfett och strö över råsocker. Förväll fänkålen, den kan koka med potatisgrytan några min.
  3. Häll av vattnet på potatisen och mosa den grovt. Blanda ner fänkål, äpple och grovhackad persilja. Lägg i en klick smör och smaka av med salt och peppar.
  4. Stek kalvlevern på medelvärme 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Fräs ur stekpannan med balsamvinäger.
  5. Lägg upp potatiskompott och lever på varma tallrikar. Ös lite balsamicosky på levern och garnera med salviablad och en äppelskiva.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg asterixpotatis
  • 4 äpplen
  • 1 litet fänkålsstånd
  • 1 liten knippa persilja
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk råsocker
  • 300 g kalvlever i tunna skivor
  • 1 kruka salvia
  • salt och peppar
  • 2 msk balsamvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1660 kJ / 395 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden