Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citrusinkokt fänkål

Citrusinkokt fänkål är ett förträffligt tillbehör. Fänkålens milda smak får en frisk brytning av apelsin och citron. Passar till kött, fisk och fågel.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och klyfta fänkålen. Skala och skiva 1/3 av apelsinerna.
  2. Lägg fänkål, skivad apelsin, citronjuice, vitt vin, timjankvistar och salt i en kastrull och fyll med vatten så det täcker.
  3. Koka i ca 15 minuter på svag värme tills fänkålen är mjuk.
  4. Häll av vattnet och låt svalna före servering. Ta bort timjan och de skivade apelsinerna.
  5. Skala och filea resterande apelsiner.
  6. Lägg upp fänkålen på ett fat, garnera med apelsinfiléerna och plockad timjan. Strö över en aning peppar och flingsalt.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Gott som tillbehör till både fågel, fisk och kött.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fänkålsstånd
  • 3 apelsin
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 5 timjankvistar
  • 2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 500 kJ / 120 kCal
Fett: 1 g
Läs mer om näringsvärden