Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Fläskkorv & gräddkokt fänkål

Fläskkorv och gräddkokt fänkål är ett enkelt och mättande recept till din vardagsmiddag. Korven och den krämiga fänkålen smakar tillsammans helt underbart. Servera kokt potatis till fläskkorven och fänkålen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fänkålsstånd i klyftor och skär bort rotfästet. Koka fänkålen mjuk i lättsaltat vatten, 7-8 minuter. Ta upp med hålslev - spara vattnet. Låt fänkålsbitarna rinna av.
  2. Lägg ner rå fläskkorv i det varma fänkålsvattnet. Sjud i ca 30 minuter. Vänd korven efter halva tiden.
  3. Blanda matlagningsgrädde med maizenaredning i en kastrull. Koka upp. Vänd ner fänkålen. Krydda med salt och peppar.
  4. Vänd ner lite grovskuren gräslök. Lägg upp den gräddkokta fänkålen på tallrikar med fläskkorven. Severa gärna med kokt potatis och en klick senap.

Tips

Riktig snabbmat blir det med färdigkokt fläskkorv, den behöver bara värmas i ca 15 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 fänkålsstånd
  • 600 g fläskkorv (rå)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 msk maizenaredning
  • grovskuren gräslök
Till servering
  • potatis
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer