Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Stekt kalvlever med äpplen och bacon

Betyg
1 röst

Ett snabblagat recept på utsökt stekt kalvlever med äpplen och bacon. Du gör det av bland annat kalv, mjöl, smör, äpple och bacon. Servera med kokt potatis. Mättande och gott!

Ingredienser

  • 400 - 450 g kalvlever (liten portion)
  • 2 - 2 1/2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 - 2 msk smör eller margarin
  • 3 svenska äpplen
  • 140 g bacon

Till servering

  • kokt potatis

Så här gör du

  1. Skär levern i tunna skivor. Blanda vetemjöl, salt och peppar och vänd leverskivorna i blandningen. Stek dem hastigt i matfettet.
  2. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Fräs äppelklyftorna i lite matfett. De ska vara lite krispiga när de serveras.
  4. Servera levern med bacon, äpple och kokt potatis.

Levern går utmärkt att byta ut mot blodpudding