Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Stekt kalvlever med äpplen och bacon

(2)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett snabblagat recept på utsökt stekt kalvlever med äpplen och bacon. Du gör det av bland annat kalv, mjöl, smör, äpple och bacon. Servera med kokt potatis. Mättande och gott!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 450 g kalvlever (liten portion)
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 svenska äpplen
  • 140 g bacon
Till servering
  • kokt potatis
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär levern i tunna skivor. Blanda vetemjöl, salt och peppar och vänd leverskivorna i blandningen. Stek dem hastigt i matfettet.
  2. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Fräs äppelklyftorna i lite matfett. De ska vara lite krispiga när de serveras.
  4. Servera levern med bacon, äpple och kokt potatis.

Levern går utmärkt att byta ut mot blodpudding

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer