Fänkålsslaw

När du testat den här fänkålsslawen kommer den framöver att bli ett måste till köttet. Spänstiga morötter, sommarkål och fänkål sveps in i en behaglig kräm av majonnäs, gräddfil och fransk senap. Underbart gott!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Ingredienser
6 portioner
2 fänkålsstånd (2 st motsvarar ca 300 g)
3 morötter (à ca 100 g)
1 klyfta sommarkål (1 klyfta motsvarar ca 200 g)
2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 msk fransk senap
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut gräddfilen och öka på majonnäsen till 3 dl (för 6 port).
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs eller vanlig naturell crème fraiche.
Gör så här
Tips
Man kan förbereda rätten dagen innan, genom att strimla och lägga grönsakerna i kallt vatten i kyl över natten. Såsen kan också blandas ihop i förväg. Blanda grönsaker och sås några timmar innan den ska serveras. Det går också att göra salladen helt klar dagen före, men krispigast blir den om den läggs ihop samma dag.
Har du lagat receptet?
Kommentarer