Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Fänkålsslaw

När du testat den här fänkålsslawen kommer den framöver att bli ett måste till köttet. Spänstiga morötter, sommarkål och fänkål sveps in i en behaglig kräm av majonnäs, gräddfil och fransk senap. Underbart gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fänkålen i tunna strimlor. Skala och riv morötterna grovt. Strimla sommarkålen. Lägg eventuellt grönsakerna i kallt vatten ett par timmar så blir de extra krispiga. Låt rinna av väl.
  2. Rör ihop majonnäs, gräddfil och senap. Vänd ner grönsakerna. Krydda.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut gräddfilen och öka på majonnäsen till 3 dl (för 6 port).
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs eller vanlig naturell crème fraiche.

Tips

Man kan förbereda rätten dagen innan, genom att strimla och lägga grönsakerna i kallt vatten i kyl över natten. Såsen kan också blandas ihop i förväg. Blanda grönsaker och sås några timmar innan den ska serveras. Det går också att göra salladen helt klar dagen före, men krispigast blir den om den läggs ihop samma dag.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 fänkålsstånd (2 st motsvarar ca 300 g)
  • 3 morötter (à ca 100 g)
  • 1 klyfta sommarkål (1 klyfta motsvarar ca 200 g)
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk fransk senap
  • salt och peppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info