Potatisklyftor med avokadoröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatisklyftor med avokadoröra

Ett lyxigt middagsalternativ! Du tillagar potatisen i ugn tillsammans med kummin, olja, salt och peppar. Blanda sedan ihop en röra av avokado, lök, vitlöksklyftor, sambal oelek, citronsaft, crème fraiche och persilja. Servera allt ihop med kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och torka potatisarna väl. Skär dem i klyftor. Häll oljan i en ugnssäker form eller liten långpanna. Lägg i potatisen och strö över salt, peppar och kummin. Rör om. Sätt formen i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills potatisklyftorna är färdiga. Rör om ett par gånger.
  3. Avokadoröra: Skala och kärna ur avokadorna. Skala lök och vitlök.
  4. Lägg avokadobitar, lök, vitlök, sambal oelek och citron i en matberedare. Kör till allt är finfördelat. Tillsätt crème fraiche och blanda i persiljan, smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera potatisklyftorna med avokadoröra och kyckling.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri créme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Bekvämt alternativ: Tillaga djupfrysta potatisklyftor enligt förpackningens anvisning. Servera med färdig guacamole, finns djupfryst eller som pulver.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g amandinepotatis
  • 1/2 dl olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk kummin
Avokadoröra
  • 2 avokador
  • 1 gul lök
  • 1 1/2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 msk citronsaft
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl finhackad persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan