Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Klyftpotatis

Dessa lättlagade klyftpotatisar är det perfekta tillbehöret till såväl kött- som fiskrätter eller att äta enbart tillsammans med en matig sallad. Variera smaken på dina ugnsstekta klyftor genom att tillsätta ost, kummin eller örter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala potatisen och skär i stora klyftor på längden. Lägg dem i kokande, lätt saltat vatten och koka ca 4 min. Låt dem rinna av i ett durkslag.
  3. Smält matfettet i en långpanna i ugnen. Lägg i potatisklyftorna och ställ in långpannan i övre delen av ugnen 20-25 min. Vänd potatisen med en stekspade en gång under stekningen.
  4. Salta, gärna med gourmetsalt och strö ev över kummin, riven ost eller smulade örtkryddor.
    Servera till kött- och fiskrätter, till grillad kyckling eller till sallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg fast medelstor potatis
  • vatten
  • salt
  • 1 1/2 msk smör eller margarin
  • gourmetsalt
  • ev kummin
  • ev riven ost
  • ev smulade örtkryddor
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 960 kJ / 230 kCal
Fett: 6 g
Läs mer om näringsvärden