Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillade lammkotletter med honungsrostade vitlöksklyftor

Grillade lammkotletter med honungsrostade vitlöksklyftor är en härligt välsmakande kötträtt. Den ugnsbakade potatisen och primörmorötterna gör denna maträtt extra smakrik.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Potatis: Pricka potatisen och baka den i ugn ca 1 tim. Skär dem i halvor och gröp försiktigt ur skalen. Lägg potatisinkråmet i en skål. Riv osten, blanda ner den, yoghurten, persiljan och kryddorna i potatisen. Lägg tillbaka fyllningen i potatissaklen. Sätt potatisen i ugnen och låt den få lite färg.
  3. Dela vitlöken i klyftor. Koka klyftorna mjuka i vatten i en kastrull ca 5 min. Spola hastigt av vitlöksklyftorna med kallt vatten och låt rinna av. Skala och halvera ev stora klyftor. Rosta vitlöksklyftorna i matfettet i en stekpanna tills de fått en gyllengul färg. Ringla över honungen och strö över saltet.
  4. Skär ett par snitt i kanten på lammkotletterna. Pensla kotletterna med olja. Grilla på utegrill, i ugn eller i grillpanna ca 3 min/sida. Krydda med mynta, salt och peppar.
  5. Skölj och skrapa morötterna. Koka dem i lättsaltat vatten några minuter.
  6. Servera de nygrillade lammkotletterna med honungsrostade vitlöksklyftor, bakad potatis, morötter och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 hela vitlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 8 dubbla lammkotletter
  • 1 msk olja
  • 1 msk färsk hackad mynta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 knippe primörmorötter
Potatis
  • 4 bakpotatisar
  • 100 g fetaost eller getost
  • 1 dl matyoghurt
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3423 kJ / 817 kCal