Potatishögar med parmesan och mayo
En perfekt kombination av krispig och mjuk potatis får du genom att skiva potatis tunt, vända den i smält smör och sen grädda små högar i en muffinsplåt. Toppa dina potato stacks med majonnäs, pesto och parmesan. Servera sedan som de är eller som tillbehör till kött eller kyckling.
Ingredienser
4 portioner
8 fasta medelstora potatisar
50 g smör
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk nymalen svartpeppar
muffinsplåt (för 12 st)
1/2 dl riven parmesan
1 olja (till pensling av plåten)
Topping
ca 2 dl majonnäs
1 - 2 msk basilikapesto
ca 1 dl riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2662 KJ / 637 kCal
Fett55 g
Salt2 g
Kolhydrater27 g
Protein9 g
Kommentar
Ska man verkligen strimla potatisen? Det ser ut som ni skivat den tunt. Hur ska man göra?
Annelie
2024-06-15Hej Annelie! Det stämmer som du säger! Tack för att du uppmärksammade oss på det! Jag ska ändra på en gång! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-17