Potatishögar med parmesan och mayo

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Potatishögar med parmesan och mayo

En perfekt kombination av krispig och mjuk potatis får du genom att skiva potatis tunt, vända den i smält smör och sen grädda små högar i en muffinsplåt. Toppa dina potato stacks med majonnäs, pesto och parmesan. Servera sedan som de är eller som tillbehör till kött eller kyckling.

Potatishögar med parmesan och mayo

Ingredienser

4 portioner
8   fasta medelstora potatisar
50 g  smör
1   vitlöksklyfta
1/2 tsk  salt
1 tsk  torkad timjan
1/2 tsk  nymalen svartpeppar
1/2 dl  riven parmesan
1   olja (till pensling av plåten)

Topping

1   förp Heinz mayo i squeezeflaska (à 220 ml)
1 - 2 msk  basilikapesto
ca 1 dl  riven parmesan
muffinsplåt (för 12 st)

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och peston.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: välj majonnäs utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2662 KJ / 637 kCal
Fett55 g
Salt2 g
Kolhydrater27 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Små smörgåstårtor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smashed sötpotatis med parmesan
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jordgubbstårta med choklad och lemon curd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bao buns med räkor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Katsu chicken dumplings
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chokladkaka i långpanna med choklad och polkaglasyr
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga