Potatishögar med parmesan och mayo

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
1
Potatishögar med parmesan och mayo

En perfekt kombination av krispig och mjuk potatis får du genom att skiva potatis tunt, vända den i smält smör och sen grädda små högar i en muffinsplåt. Toppa dina potato stacks med majonnäs, pesto och parmesan. Servera sedan som de är eller som tillbehör till kött eller kyckling.

Potatishögar med parmesan och mayo

Ingredienser

4 portioner
8   fasta medelstora potatisar
50 g  smör
1   vitlöksklyfta
1/2 tsk  salt
1 tsk  torkad timjan
1/2 tsk  nymalen svartpeppar
muffinsplåt (för 12 st)
1/2 dl  riven parmesan
1   olja (till pensling av plåten)

Topping

ca 2 dl  majonnäs
1 - 2 msk  basilikapesto
ca 1 dl  riven parmesan

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och peston.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: välj majonnäs utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentar

Ska man verkligen strimla potatisen? Det ser ut som ni skivat den tunt. Hur ska man göra?

Annelie

2024-06-15

Hej Annelie! Det stämmer som du säger! Tack för att du uppmärksammade oss på det! Jag ska ändra på en gång! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-06-17

Näringsvärde per portion

Energi2662 KJ / 637 kCal
Fett55 g
Salt2 g
Kolhydrater27 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Fyllda maränger med hasselnötskola
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladbräck med godis
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Små smörgåstårtor
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bao steambun med pak choi och sesammajonnäs
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Thaiwok med kyckling
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotslimpa
Betyg 4.9 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga