Potatishögar med parmesan och mayo

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
1
Potatishögar med parmesan och mayo

En perfekt kombination av krispig och mjuk potatis får du genom att skiva potatis tunt, vända den i smält smör och sen grädda små högar i en muffinsplåt. Toppa dina potato stacks med majonnäs, pesto och parmesan. Servera sedan som de är eller som tillbehör till kött eller kyckling.

Potatishögar med parmesan och mayo

Ingredienser

4 portioner
8 fasta medelstora potatisar
50 g smör
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk nymalen svartpeppar
muffinsplåt (för 12 st)
1/2 dl riven parmesan
1 olja (till pensling av plåten)

Topping

ca 2 dl majonnäs
1 - 2 msk basilikapesto
ca 1 dl riven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentar

Ska man verkligen strimla potatisen? Det ser ut som ni skivat den tunt. Hur ska man göra?

Annelie

2024-06-15

Hej Annelie! Det stämmer som du säger! Tack för att du uppmärksammade oss på det! Jag ska ändra på en gång! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-06-17

Näringsvärde per portion

Energi2662 KJ / 637 kCal
Fett55 g
Salt2 g
Kolhydrater27 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Katsu chicken dumplings
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Små smörgåstårtor
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel Pad thai
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smashed sötpotatis med parmesan
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chokladkaka i långpanna med choklad och polkaglasyr
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Asiatisk skagen
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga