Asiatisk skagen
Lättlagad räkröra med asiatisk touch som passar att servera som förrätt på små smörstekta brödskivor. En spännande skagenröravariant då den innehåller båda vitlök, srirachasås samt sesamolja. För den goda smakens skull toppas snittarna också med rostade sesamfrön och koriander.
Ingredienser
4 portioner
1 förp handskalade räkor i lake (à 570 g)
1 liten vitlöksklyfta
2 tsk srirachasås
1 dl majonnäs
1/2 tsk sesamolja
salt
1 msk rostade sesamfrön (gärna både vita och svarta)
1 salladslök
1 lime
1 kruka koriander
Till servering
smörstekt bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan bröd till servering.
Energi1005 KJ / 240 kCal
Fett19 g
Salt2.8 g
Kolhydrater5 g
Protein13 g
Kommentarer
Blev supergott! Mild smak som sen tog fart i munnen. Jag kanske vågar ta lite mer sriracha nästa gång. Tog i lite av löken direkt i röran plus lite limesaft. Serverade till bubbel som snittar till 8 pers. Detta gör vi om!
Helena
2024-01-05Hackade ner koriandern i röran innan jag hann läsa klart receptet! Blev mkt bra på det viset också. För den extra asiensmaken körde jag med Kewpie-majonäs också.
Hanna
2023-12-31