Potatishögar med parmesan och mayo

En perfekt kombination av krispig och mjuk potatis får du genom att skiva potatis tunt, vända den i smält smör och sen grädda små högar i en muffinsplåt. Toppa dina potato stacks med majonnäs, pesto och parmesan. Servera sedan som de är eller som tillbehör till kött eller kyckling.

Ingredienser
4 portioner
8 fasta medelstora potatisar
50 g smör
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk nymalen svartpeppar
muffinsplåt (för 12 st)
1/2 dl riven parmesan
1 olja (till pensling av plåten)
Topping
ca 2 dl majonnäs
1 - 2 msk basilikapesto
ca 1 dl riven parmesan
Gör så här
00:45:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2662 KJ / 637 kCal
Fett55 g
Salt2 g
Kolhydrater27 g
Protein9 g
Kommentarer
2 stMajonnäs är alldeles för fet och för mesig i smaken till dessa fettiga potatisar! Vi tog smulad fetaost istället till vår alltid hemgjorda pesto och det räddade måltiden!
Ingrid
Ska man verkligen strimla potatisen? Det ser ut som ni skivat den tunt. Hur ska man göra?
Annelie
Hej Annelie! Det stämmer som du säger! Tack för att du uppmärksammade oss på det! Jag ska ändra på en gång! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket