Potatisgratäng med västerbotten och soltorkad tomat
Piffa till den klassiska potatisgratängen med soltorkade tomater och västerbottensost. Tomaterna bidrar med både sötma och sälta, och osten gör den krämig. Servera med en härlig grönsallad – addera kött, fågel eller en fetare fisk för en stadig huvudrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
6 portioner
1800 g fast potatis (gärna marilyn)
3 vitlöksklyftor
2 1/2 dl vispgrädde
5 dl mjölk (3%)
2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 dl strimlade soltorkade tomater
2 dl riven Västerbottensost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2185 KJ / 522 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein13 g
Kommentarer
Jag tillsatte kallrökt sidfläsk som hackades och blandades med osten. Det blev superbra.
Sonny
2024-11-15Heeeeelt enormt gott recept! :D
Fredrik
2021-03-28Underbart recept. Passar mycket bra nu när gamla potatisen börjar bli lite tråkig och ska konkurrera med den nypotatis vi snart har här. Tillsammans med en god grönsallad blir det en bra måltid även för våra familjemedlemmar som är vegetarianer.
Anna-britt
2017-05-05