Potatisgratäng med purjolök

Purjolök och potatis är sedan gammalt en riktig bra smakkombination! Prova att piffa till den klassiska potatisgratängen med stekt purjolök som gifter sig utmärkt med den krämiga, gräddiga och ostiga gratängen.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1751 KJ / 419 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein10 g
Kommentarer
7 stSka göra ikväll, men har varken mjölk eller riven ost hemma Hur blir det då? Har 3 dl grädde, får väl ta det. Sen har jag typ gräddstuvad jag kan skära. Några förslag? Osten är gräddost, telefonen ändrade.
Ilona
Ingen ost i potatisgratäng. Det blir för stabbigt. Mer salt och även malen vitpeppar behövs.
Linda
Enkelt och gott! Tillsatte lite extra grädde, ost och muskotnöt och stekte upp lite kryddiga korvar som tillbehör
Emelie
Den blev lite vattnig haha. Tänkte att vispgrädden skulle tjockna när den var i ugnen, men nä. Jag skulle även ha gratängen i ugnen lite längre än 40 minuter, så potatisen blir helt färdig :)
Emilia
Mycket god men fyll på ordentligt med purjo. Dessutom kryddade jag med muskotnöt. Fyll på rejält med ost. Avsevärt godare än de potatisgratänger som går att köpa.
Jonas
Enkelt och gott. Snåla inte med osten.
Björn
Nästa gång ska jag prova med två purjolökar för mer smak. Annars en mycket krämig gratäng med bara 4 dl vätska.
Isabel