Potatisgratäng med ört- och vitlöksost
Krämig och god blir potatisgratängen när färskost rörs ner i potatisen. Med smak av vitlök och örter på osten och en extra vitlök blir smaken riktigt härlig. För bästa resultat kokas potatisen i gräddmjölken innan den läggs i en ugnsform och lagas klart i ugnen.
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl vispgrädde
3 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 rund färskost med vitlök och örter (à 150 g)
persilja eller timjan (till dekoration)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2116 KJ / 506 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein10 g
Kommentarer
Jättegod! Kommer jag att göra fler gånger.
Ingrid kristina
2024-07-15Jättegott!! Framförallt gillade jag det ’säkra kortet’ med att förkoka potatisen… ;) Jag la till en stor finskivad gul lök och en rejäl dos chili flakes samt hade riven ost på för det gillar gänget härhemma.
Carola
2023-11-18Såå god! Bästa jag och sonen har ätit!
Birgit
2023-09-24