Citronspetsad mandelpotatispuré med pepparrotskräm, löjrom och chips

0
0
Citronspetsad mandelpotatispuré med pepparrotskräm, löjrom och chips

Ett smakrikt recept på citronpressad mandelpotatispuré som passar bra att servera som tillbehör till olika maträtter. Du gör purén av bland annat potatis, citron, grädde, pepparrot, löjrom, gräslök och chips. Annorlunda och gott!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Citronspetsad mandelpotatispuré med pepparrotskräm, löjrom och chips

Ingredienser

4 portioner
8 mandelpotatisar
1 citron
1 dl vispgrädde
smör
1 - 1 1/2 msk färskriven pepparrot
1/2 dl crème fraiche
salt
nymalen vitpeppar
100 g löjrom eller stenbitsrom
2 msk finskuren gräslök
1 näve krossade chips (lantchips)

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på chipsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja-, ris- eller havrebaserad gräddersättning och crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkfritt matfett.

 

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer