Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citronspetsad mandelpotatispuré med pepparrotskräm, löjrom och chips

Ett smakrikt recept på citronpressad mandelpotatispuré som passar bra att servera som tillbehör till olika maträtter. Du gör purén av bland annat potatis, citron, grädde, pepparrot, löjrom, gräslök och chips. Annorlunda och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Riv citronskalet fint. Dela citronen och pressa ut 1 tsk juice.
  3. Häll av och pressa potatisen med potatispress. Värm grädden.
  4. Blanda i grädde och 2 msk smör i potatisen. Vispa till en puré.
  5. Tillsätt citronskal och -juice och blanda runt. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  6. Blanda pepparrot och crème fraiche. Fördela purén i fyra små skålar. Toppa med en klick pepparrotskräm och löjrom i varje skål. Strö över gräslök och krossade chips.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på chipsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja-, ris- eller havrebaserad gräddersättning och crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkfritt matfett.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 mandelpotatisar
  • 1 citron
  • 1 dl vispgrädde
  • smör
  • 1 1/2 msk färskriven pepparrot
  • 1/2 dl crème fraiche
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 100 g löjrom eller stenbitsrom
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 näve krossade chips (lantchips)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?