Gravad lax med löjromskräm, gurka och pepparrot
Gravad lax hör högtider till! Tillsammans med en lyxig romkräm, hyvlad gurka och riven pepparrot blir detta en fräsch och magisk god förrätt med stil! Toppa gärna med färsk hackad dill för extra finess.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
4 portioner
Löjromskräm
1 dl smetana eller crème fraiche
80 g löjrom eller stenbitsrom
1/2 gurka
1 äpple
1 msk färskpressad citronjuice
300 g gravad lax
1 dl finriven pepparrot
1 dl plockad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1140 KJ / 273 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater11 g
Protein21 g
Kommentarer
Funkar den att förbereda några timmar innan?
Pia
2023-10-05Hej Pia! Ja, allt annat förutom äpplet. Äpplet kan bli brunt om det står en längre tid. Därför rekommenderar vi att förbereda allt annat för sig och förvara i kylskåpet, fixa äpplet precis innan servering och lägga upp allt vid servering. Hoppas att du gillar rätten! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-10-06Jättegott! Ska göra den igen nu i helgen. Vi drack gott mousserande vin till.
Annette
2022-12-29Jättegott! Har kunnat äta hur mycket som helst!
Rithy
2021-07-23