Gravad lax med löjromskräm, gurka och pepparrot

16
4
Gravad lax med löjromskräm, gurka och pepparrot

Gravad lax hör högtider till! Tillsammans med en lyxig romkräm, hyvlad gurka och riven pepparrot blir detta en fräsch och magisk god förrätt med stil! Toppa gärna med färsk hackad dill för extra finess.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Gravad lax med löjromskräm, gurka och pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Löjromskräm

1 dl smetana eller crème fraiche
80 g löjrom eller stenbitsrom
1/2 gurka
1 äpple
1 msk färskpressad citronjuice
300 g gravad lax
1 dl finriven pepparrot
1 dl plockad dill

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana eller crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

1/2 gurka går bra att byta ut mot 3 snackgurkor.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Rithy

2021-07-23

Jättegott! Har kunnat äta hur mycket som helst!

Gunnar

2021-07-09

Gott, frisk, sommarmat. Passar bra som förrätt till grillad köttbit. Pepparrot, färsk, höjde smaken.

Annika

2021-07-04

Välj bra rom! Jag använde stenbitsrom som tog över smaken totalt! Kommer inte att höra rätten igen! Finns mycket annat att göra som är godare. Tyvärr! ☹️

Näringsvärde per portion

Energi 1140 KJ / 273 kCal
Fett 16 g
Salt 3 g
Kolhydrater 11 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden