Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lövbiff med äggula och krans av sardeller och rödlök

Lövbiff med äggula och krans av sardeller och rödlök som serveras med ugnsrostade tomater, visst låter det gott? Sältan från sardellerna och kaprisen framhäver lövbiffens smak och tillsammans med de söta tomaterna och löken får du en smaskig middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ställ fram köttet 30 minuter före matlagningen så det inte är kylskåpskallt.
  2. Skala och finhacka löken. Hacka sardeller och basilika. Blanda detta med lök och kapris.
  3. Separera gulor och vitor från äggen. Lägg varje gula i en skalhalva. Låt dem stå kvar i äggpaketet medan du steker köttet.
  4. Stek köttet hastigt på varje sida i smör. Håll varmt. Salta och peppra.
  5. Lägg köttskivorna två och två lite omlott på var sin tallrik. Gör en krans av sardellblandningen ovanpå, ställ i äggulan. Servera gärna med ugnsrostade cocktailtomater, kokt potatis och en grönsallad.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: ersätt äggulorna med t ex en klick färskost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 fina skivor lövbiff (à ca 75 g)
  • 1 liten rödlök
  • 9 sardellfiléer
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk kapris
  • 4 äggulor
  • 2 msk smör
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare