Lövbiff med äggula och krans av sardeller och rödlök

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
1
Lövbiff med äggula och krans av sardeller och rödlök

Lövbiff med äggula och krans av sardeller och rödlök som serveras med ugnsrostade tomater, visst låter det gott? Sältan från sardellerna och kaprisen framhäver lövbiffens smak och tillsammans med de söta tomaterna och löken får du en smaskig middag.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Lövbiff med äggula och krans av sardeller och rödlök

Ingredienser

4 portioner
8   fina skivor lövbiff (à ca 75 g)
1   liten rödlök
8 - 9   sardellfiléer
1   kruka basilika
1 msk  kapris
4   äggulor
2 msk  smör
flingsalt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: ersätt äggulorna med t ex en klick färskost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Finns det inget recept för hur man ugnsrostar tomaterna? Vilken grad och tid i ugnen osv?

Madeleine

2010-09-26

Testa liknande recept

Lövbiff med persiljesmör och broccoli
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lövbiff med potatisgratäng och cosmopolitansallad
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och ostfylld lövbiff
Betyg 3.5 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomatrisotto med lövbiff
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lövbiff med rödlöksmarmelad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lövbiff med pepparrot och äggula
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga