Potatiscrepes

3
0
Potatiscrepes

Överraska med små fina crepes där potatissorten Marilyn används i smeten. Pannkakorna är enkla och snabba att göra och blir fantastiskt goda när du blandar potatis och crème fraiche i smeten. Marilynpotatisens milda smak matchas fint med rom och smetana samt lite lök på toppen och du har fixat en superelegant förrätt.

Skriv ut
Potatiscrepes

Ingredienser

4 portioner
400 g
potatis (gärna marilyn)
3
ägg
2 dl
crème fraiche
2 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
1 krm
mald svartpeppar
3
äggvitor
-
smör till stekning

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Bra som förrätt tillsammans med valfri rom, smetana och lök

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1813 KJ / 433 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 36 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept