Potatiscrepes

6
1
Potatiscrepes

Överraska med små fina crepes där potatissorten Marilyn används i smeten. Pannkakorna är enkla och snabba att göra och blir fantastiskt goda när du blandar potatis och crème fraiche i smeten. Marilynpotatisens milda smak matchas fint med rom och smetana samt lite lök på toppen och du har fixat en superelegant förrätt.

Potatiscrepes

Ingredienser

4 portioner
400 g potatis (gärna marilyn)
3 ägg
2 dl crème fraiche
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
3 äggvitor
smör till stekning

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Bra som förrätt tillsammans med valfri rom, smetana och lök

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Nadja

2021-10-10

Riktigt goda, skulle vilja prova med gravad lax på. Alternativt kan man kanske byta ut potatisen mot någon frukt och vanilj istället. Mums!

Näringsvärde per portion

Energi 1813 KJ / 433 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 36 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden