Potatiscrepes
Överraska med små fina crepes där potatissorten Marilyn används i smeten. Pannkakorna är enkla och snabba att göra och blir fantastiskt goda när du blandar potatis och crème fraiche i smeten. Marilynpotatisens milda smak matchas fint med rom och smetana samt lite lök på toppen och du har fixat en superelegant förrätt.
Ingredienser
4 portioner
400 g potatis (gärna marilyn)
3 ägg
2 dl crème fraiche
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
3 äggvitor
smör till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1813 KJ / 433 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein13 g
Kommentar
Riktigt goda, skulle vilja prova med gravad lax på. Alternativt kan man kanske byta ut potatisen mot någon frukt och vanilj istället. Mums!
Nadja
2021-10-10