Potatiscrepes

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
1
Potatiscrepes

Överraska med små fina crepes där potatissorten Marilyn används i smeten. Pannkakorna är enkla och snabba att göra och blir fantastiskt goda när du blandar potatis och crème fraiche i smeten. Marilynpotatisens milda smak matchas fint med rom och smetana samt lite lök på toppen och du har fixat en superelegant förrätt.

Potatiscrepes

Ingredienser

4 portioner
400 g  potatis (gärna marilyn)
3   ägg
2 dl  crème fraiche
2 dl  vetemjöl
1 tsk  salt
1 krm  mald svartpeppar
3   äggvitor
smör till stekning

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Bra som förrätt tillsammans med valfri rom, smetana och lök

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Riktigt goda, skulle vilja prova med gravad lax på. Alternativt kan man kanske byta ut potatisen mot någon frukt och vanilj istället. Mums!

Nadja

2021-10-10

Näringsvärde per portion

Energi1813 KJ / 433 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Champinjon- och baconfyllda crèpes
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkla crêpes med skinkost
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Crepes - fyllda pannkakor
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenatpannkakor med oströra och lax
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Böcklingrulle med sikrom
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ingelas crêpes med stenbitsrom
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga