UNDER 45 MIN | Medel

Potatiscrepes

Överraska med små fina crepes där potatissorten Marilyn används i smeten. Pannkakorna är enkla och snabba att göra och blir fantastiskt goda när du blandar potatis och crème fraiche i smeten. Marilynpotatisens milda smak matchas fint med rom och smetana samt lite lök på toppen och du har fixat en superelegant förrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Häll av potatisen och ånga av den ordentligt.  Pressa potatisen.
  2. Vispa äggen, med elvisp, till ett skum. Vänd ner potatis, crème fraiche, vetemjöl, salt och peppar.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, med en elvisp och vänd ner i potatissmeten.
  4. Stek 4-6 cm stora plättar en het stekpanna i rikligt med smör 1-2 minuter på varje sida.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Bra som förrätt tillsammans med valfri rom, smetana och lök

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g potatis (gärna marilyn)
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 3 äggvitor
  • smör till stekning

Näringsvärde
Per portion

Energi 1813 kJ / 433 kCal