Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spenatpannkakor med oströra och lax

Addera lite grönska till pannkakorna och fyll dem med en krämig oströra och lax. Vips har du en riktig festmåltid. Hackad spenat i pannkakssmeten gör pannkakorna både goda och lite nyttigare. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pannkakor: Blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Vispa ner hälften av mjölken och blanda i den hackade spenaten. Vispa sedan i resten av mjölken samt äggen. Om du har tid, låt gärna smeten svälla i ca 30 min. Värm smöret i en stekpanna och grädda tunna pannkakor.
  2. Fyllning: Blanda ihop crème fraiche, riven ost och pressad vitlök till en krämig oströra.  
  3. Lägg en klick ostkräm och lax i mitten av respektive pannkaka och rulla ihop. Strö eventuell överbliven ost över pannkakorna.
  4. Till servering: Servera med färsk spenat.

För alla

Innehåller gluten, mjälkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och crème fraiche.

Recept och bild från Falbygdens.

Ingredienser

Portioner: 4
Pannkakor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 200 g hackad spenat
  • 4 ägg
  • smör (till stekning)
Fyllning
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g extralagrad herrgårdsost (gärna Arn stark)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 skivor varmrökt lax (à ca 150 g)
Till servering
  • färsk bladspenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?