Oliver med Västerbottensost

Betyg 4.7 av 5.
31 personer har röstat
10
Oliver med Västerbottensost

Den klassiska Västerbottensosten, tillsammans med oliver, blir en smakfull lagom kryddstark rätt. En deg av ost, smör, mjöl och kajennpeppar klickar du ut och lägger en oliv i varje. Nygräddade snittar med oliver och Västerbottensost har en livfull och mäktig smak.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001

Oliver med Västerbottensost

Ingredienser

24 st
1   burk oliver
2 1/2 dl  riven Västerbottensost
2 msk  osaltad mjukt smör
1 1/2 dl  vetemjöl
2 msk  kallt vatten
3 krm  kajennpeppar

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Jag älskar dessa godingar. Men undrar om det funkar att göra degen i förväg och ”baka” dem dagen efter?

Lena

2024-05-15

Hej Lena! Ja, det funkar fint! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-05-15

Så goda!! Till förrätt och som snacks. 2 1/2 kryddmått kajenn räcker, starka ändå. 5 stjärnor!

Ewa

2024-05-03

Jättegoda!!!! Succé !!!!! Rekommenderas varmt som tilltugg/ förrätt.

Ewa

2024-04-27

Testa liknande recept

Oststjärnor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatischips med riven ost
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Västerbotten Royal
Betyg 3.5 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brytbröd med kalamataoliver
Betyg 2.9 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantarellpaj
Betyg 4.3 av 5.
317 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lantbröd med salsa och grillad kyckling
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga