Potatischips med cheddarkräm och jalapeño

Betyg 4.3 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Potatischips med cheddarkräm och jalapeño

Ta vanliga potatischips och på dem ringlar du ostkräm med cheddarost och jalapeños som en god variant på dipp. Toppa med rödlök och gräslök för extra smak.

Potatischips med cheddarkräm och jalapeño

Ingredienser

4 portioner
275 g saltade potatischips
1 rödlök
1/2 kruka gräslök

Cheddarkräm

2 msk inlagda jalapeños
2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
salt
svartpeppar
150 g riven cheddarost

Gör så här

00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Såsen blev för stark för mig med jalapenos, så jag petade bort dem. Annars jättegod sås både till chips, pommes och hamburgare. Jag gillar inte när chips eller pommes blir mjuka, så jag dippar istället.

    Ann

  • Gott men lite för geggigt…..

    Christina

  • Jättegott, men chipsen som fick cheddarkrämen på sig blev tyvärr soggiga och mjuka så fick kasta en del. Det kan dock bero på att jag hoftade med måtten, får göra ett nytt försök med noggrannare mått

    Hanna

Näringsvärde per portion

Energi2612 KJ / 624 kCal
Fett43 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein14 g

Testa liknande recept

  • Chili cheese krustader
    Betyg 4.7 av 5.69 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ostdipp med jalapeño
    Betyg 4 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dirty fries med ostsås
    Betyg 4.4 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äggröra med ost och jalapeño
    Betyg 4.4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad