Potatisbullar

Betyg 4.2 av 5.
55 personer har röstat
9
Potatisbullar

Frasiga och goda potatisbullar som helst görs av mjölig potatis för bästa resultat. Använd potatispressen och pressa potatisen innan den blandas med mjöl och ägg. Stek potatisbullarna i smör i stekpannan och servera med rårörda lingon eller lingonsylt.

Potatisbullar

Ingredienser

4 portioner
1200 g  mjölig potatis
salt
1 1/2 dl  vetemjöl
2   ägg
2 krm  svartpeppar
4 msk  smör

Till servering

rårörda lingon eller lingonsylt

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat utan rårörda lingon/lingonsylt till servering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
55 personer har röstat

Kommentarer

Jag hade exakta mängder av allt, men det blev stekt potatismos typ. Gott men ingen god konsistens.

Anna

2024-02-14

Ganska kompakta blev mina, använde en liter skalade potatisar, fick ut ca 25 st lagom stora bullar. Det blev väldigt mättande, barnen orkade bara med två var. Men ändock det bästa receptet på potatisbullar jag hittat. Man får krydda rätt mycket med peppar och salt.

Rebecca

2024-01-20

Riktigt tråkiga. Kommer aldrig laga detta igen!

Maria

2024-01-05

Näringsvärde per portion

Energi1911 KJ / 458 kCal
Fett15 g
Salt5 g
Kolhydrater66 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Palt
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisplättar med vitkålssallad
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassiska kroppkakor
Betyg 4.5 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegetariska kroppkakor med rårörda lingon
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsraggis med rårörda lingon
Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kroppkakor med isterbandsfyllning och brynt smör
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga