Potatisbullar
![Potatisbullar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_245789/cf_259/potatisbullar.jpg)
Frasiga och goda potatisbullar som helst görs av mjölig potatis för bästa resultat. Använd potatispressen och pressa potatisen innan den blandas med mjöl och ägg. Stek potatisbullarna i smör i stekpannan och servera med rårörda lingon eller lingonsylt.
![Potatisbullar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_245789/cf_259/potatisbullar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1200 g mjölig potatis
salt
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
2 krm svartpeppar
4 msk smör
Till servering
rårörda lingon eller lingonsylt
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat utan rårörda lingon/lingonsylt till servering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1911 KJ / 458 kCal
Fett15 g
Salt5 g
Kolhydrater66 g
Protein11 g
Kommentarer
Tyckte de blev för lösa i texturen.
Frida
2024-07-26På
Elisabet
2024-04-13Detta är främst en kommentar till dem som inte vill använda mjöl, eller fått platta bullar. Jag skippade alltså mjölet helt. Pressade ner 250g kokt kall potatis i en bunke och tillsatte ett ägg, bra med örtsalt och nymald svartpeppar. Rörde om och fick ett kladdig mos som jag klickade ner i stekpanna med lätt brynt smör. Plattade till bullarna något med stekspaden och visst, det var lite kladdigt men bullarna ser ut som på bilden och är härligt fluffiga och väldigt goda. Jag stekte bullarna på strax över medelvärme (4 av 6) tills de fått fin yta på båda sidor. Jag avnjöt mina med hummus, riven morot, sockerärter, ruccola och plommontomater. Ett tips är att smaka av moset innan man börjar steka bullarna, så det är lagom kryddat. Jag är medveten om att jag inte följt receptet men vill som sagt tipsa om att det går utmärkt att skippa mjölet för dem som så önskar. Tack vare receptet kom jag på att testa min egen variant så tack för det!
Jessica
2024-04-11