Potatisbullar

Frasiga och goda potatisbullar som helst görs av mjölig potatis för bästa resultat. Använd potatispressen och pressa potatisen innan den blandas med mjöl och ägg. Stek potatisbullarna i smör i stekpannan och servera med rårörda lingon eller lingonsylt.

Ingredienser
4 portioner
1200 g mjölig potatis
salt
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
2 krm svartpeppar
4 msk smör
Till servering
rårörda lingon eller lingonsylt
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan rårörda lingon/lingonsylt till servering.
Energi1911 KJ / 458 kCal
Fett15 g
Salt5 g
Kolhydrater66 g
Protein11 g
Kommentarer
Varför ska potatisen koka sakta?
Theo
2024-12-13Hej Theo! Jo, mjölig potatis kan lätt koka sönder om man stormkokar och då blir potatisbullarna lätt blöta och svår att forma. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-16Tack, det var ett enkelt recept och smakade mycket gott. // Bengt
Bengt
2024-12-13Supergoda! Men smeten blev ganska torr så tillsatte lite mjölk för att kunna klicka ut det i pannan. Blev fina och höga bullar!
Glenn
2024-09-24