Potatisbullar

Frasiga och goda potatisbullar som helst görs av mjölig potatis för bästa resultat. Använd potatispressen och pressa potatisen innan den blandas med mjöl och ägg. Stek potatisbullarna i smör i stekpannan och servera med rårörda lingon eller lingonsylt.

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan rårörda lingon/lingonsylt till servering.
Energi1911 KJ / 458 kCal
Fett15 g
Salt5 g
Kolhydrater66 g
Protein11 g
Kommentarer
19 stHade hemlagat potatismos kvar såg receptet.Jag tycker inte om att slänga mat så blev snabb mat att göra till barnbarnet,fryst in (hoppas det är okey). Mvh Anette
Anette
Kan man byta ut potatisen mot morötter?
Sofie
Hej Sofie! Det går tyvärr inte i det här receptet. Stärkelsen i potatisen får bullarna att hålla i hop. Men vi har massa goda recept med morotsbiffar här på sajten. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Varför ska potatisen koka sakta?
Theo
Hej Theo! Jo, mjölig potatis kan lätt koka sönder om man stormkokar och då blir potatisbullarna lätt blöta och svår att forma. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Tack, det var ett enkelt recept och smakade mycket gott. // Bengt
Bengt
Supergoda! Men smeten blev ganska torr så tillsatte lite mjölk för att kunna klicka ut det i pannan. Blev fina och höga bullar!
Glenn
Om man inte kan äta ägg vad kan man använda då som binder ihop dem?
Kitty
Tyckte de blev för lösa i texturen.
Frida
På
Elisabet
Detta är främst en kommentar till dem som inte vill använda mjöl, eller fått platta bullar. Jag skippade alltså mjölet helt. Pressade ner 250g kokt kall potatis i en bunke och tillsatte ett ägg, bra med örtsalt och nymald svartpeppar. Rörde om och fick ett kladdig mos som jag klickade ner i stekpanna med lätt brynt smör. Plattade till bullarna något med stekspaden och visst, det var lite kladdigt men bullarna ser ut som på bilden och är härligt fluffiga och väldigt goda. Jag stekte bullarna på strax över medelvärme (4 av 6) tills de fått fin yta på båda sidor. Jag avnjöt mina med hummus, riven morot, sockerärter, ruccola och plommontomater. Ett tips är att smaka av moset innan man börjar steka bullarna, så det är lagom kryddat. Jag är medveten om att jag inte följt receptet men vill som sagt tipsa om att det går utmärkt att skippa mjölet för dem som så önskar. Tack vare receptet kom jag på att testa min egen variant så tack för det!
Jessica
Lättast att först göra vanlig potatismos. Låt den kallna.Ibland redan till dagen efter. Blanda i ägg o vetemjöl och gott med persilja/peppar/salt. Mjöla in händerna,forma den kalla smeten till biffar,vänd i vetemjöl och stek på svag värme i smör.
Marita