Potatisbräserad gösfilé med ansjovis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatisbräserad gösfilé med ansjovis

Gör en snabblagad, potatisbräserad gösfilé med ansjovis till middag ikväll. Den stekta potatisen och löken låter du sjuda i buljong en stund före du lägger ner fisken. Toppa din mumsiga fiskrätt med ägghack, salt ansjovis och dill. Servera direkt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva potatis och lök. Fräs den i olja så tar de lite färg. Späd med buljongen och låt sjuda i 10 min. Putsa gösfiléerna och lägg ner dem i potatiskoket. Salta och peppra. Sjud försiktigt i 3 min under lock.
  2. Skala och hacka äggen. Hacka dillen. Lägg ansjovis, ägg och dill på fisken. Servera från kastrullen omedelbart.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g gösfilé
  • 8 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 msk solrosolja
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 2 kokta ägg
  • 1 knippe dill
  • 1 liten burk ansjovisfiléer (à 125 g)
Lägg till i inköpslistan