Potatisbakelse
Laga en krämig och ljuvlig potatisbakelse i ugn med Västerbottensost, vitlök och syrlig crème fraiche. Ett perfekt tillbehör till såväl kött som fisk eller som en festlig förrätt toppad med rom, gräddfil och gräslök.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021
Ingredienser
4 portioner
700 g fast potatis
2 dl crème fraiche
2 ägg
1 liten riven vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl riven Västerbottensost
smör (till formarna)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1721 KJ / 412 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater31 g
Protein11 g
Kommentarer
Kan man förbereda dessa på något sätt? Ex riva potatisen om man lägger den i vatten?
Kristina
2024-11-16Ska jag krama ur vätskan som blir när jag rivit potatisen?
Monica
2024-08-24Hej Monica! Det behöver du inte göra. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-26Ska det vara råriven potatis i receptet ? Har tidigare använt kokt i andra recept .
Gunnel
2024-02-13