Potatisbakelse
Laga en krämig och ljuvlig potatisbakelse i ugn med Västerbottensost, vitlök och syrlig crème fraiche. Ett perfekt tillbehör till såväl kött som fisk eller som en festlig förrätt toppad med rom, gräddfil och gräslök.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021
Ingredienser
4 portioner
700 g fast potatis
2 dl crème fraiche
2 ägg
1 liten riven vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl riven Västerbottensost
smör (till formarna)
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1721 KJ / 412 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater31 g
Protein11 g
Kommentarer
Ska jag krama ur vätskan som blir när jag rivit potatisen?
Monica
2024-08-24Hej Monica! Det behöver du inte göra. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-26Ska det vara råriven potatis i receptet ? Har tidigare använt kokt i andra recept .
Gunnel
2024-02-131,5 dl Västerbottensost. Hur många gram är det? Höftade första gången. Mer vitlök är också bra!
Birgit
2024-01-28Hej Birgit! 1,5 dl riven ost väger ungefär 75 gram. Hoppas det blev gott! Vänliga hälsningar Margareta!
Redaktionen
2024-01-29