Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Potatisrulle

Läckra små munsbitar som är perfekta på buffébordet finner du i detta recept på potatisrulle. Vispa ihop kokt potatis med ost och crème fraiche till ett lent mos som får kallna inrullat i folie. Duka upp skivor av rullen toppad med en sillbit.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Riv osten.
  2. Vispa potatisen till ett mos med elvisp. Rör i ost och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  3. Forma 3 rullar (för 10 port) i plastfolie, ca 3 cm tjocka. Rulla sedan in dem i aluminiumfolie och låt kallna i kyl.
  4. Skär i 1 1/2 cm tjocka skivor. Lägg på en sillbit i lagom storlek.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Ersätt osten med mjölkfritt alternativ.

Tips

Den klassiska inlagda sillen passar bra att smaksätta med olika bär och kryddor. Riven pepparrot, selleri och fänkål kan också användas.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g mjölig potatis
  • 200 g Västerbottensost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 3 krm peppar
  • sillbitar till servering
Lägg till i inköpslistan