Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödrulle | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödrulle

Här är ett snabblagat och underbart recept på en potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödsrulle. Soppan har en len, god smak och tillsammans med tunnbrödsrullarna med pepparrotsost har du en fullständig och mycket god lunch eller middag.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och skär den i skivor. Ansa purjolöken, ta bort den grova yttersta delen och strimla den tunt.
  2. Fräs potatis och purjolök i matfettet i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt buljongen. Låt allt koka under lock på svag värme tills potatisen är mjuk (sönderkokt), ca 15 minuter.
  3. Vispa kraftigt för hand med en visp eller kör med mixerstav till en slät soppa. Smaksätt med senap, salt och peppar. Rör i grädden och låt koka upp. Späd med vatten eller mjölk om soppan är för tjock.
  4. Till servering: Skala, kärna ur och skär gurkan i stavar. Bred färskosten på tunnbrödet och lägg på gurkan, rulla ihop och servera till soppan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och färskosten. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde. Byt, vid behov, ut färskosten mot laktosfri cream cheese vitlök.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Kontrollera att brödet inte innehåller mjölk. Byt ut färskosten mot sojamjukost.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 0,8 msk dijonsenap
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
Till servering
  • 1 gurka
  • 4 mjuka tunnbröd
  • 125 g färskost (pepparrotssmak)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2002 kJ / 478 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept