Potatis- och purjolökssoppa med polentakrutonger

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
0
Potatis- och purjolökssoppa med polentakrutonger

Potatis- och purjolökssoppa är en riktig husmansklassiker. Här serveras den värmande soppan med krutonger gjorda på den italienska majsgröten polenta som smaksätts med rosmarin och parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Potatis- och purjolökssoppa med polentakrutonger

Ingredienser

4 portioner

Polentakrutonger

3 3/4 dl  vatten
1/2   grönsaksbuljongtärning
1 dl  polenta
20 g  smör
1 dl  riven parmesan
salt
peppar
2 msk  olivolja
2 msk  hackad rosmarin
1 krm  flingsalt

Soppa

1   stor purjolök (à ca 350 g)
400 g  potatis
2 msk  smör
2   grönsaksbuljongtärningar
10 dl  vatten
1 msk  färskpressad citronjuice
1 dl  vispgrädde

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grillad focaccia
Betyg 2.7 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta e fagioli - italiensk bönsoppa
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Porchetta
Betyg 4.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Glutenfritt knäckebröd med vallmo och rosmarin
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammstek med rosmarin
Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga