Potatis- och purjolökssoppa med polentakrutonger
Potatis- och purjolökssoppa är en riktig husmansklassiker. Här serveras den värmande soppan med krutonger gjorda på den italienska majsgröten polenta som smaksätts med rosmarin och parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
4 portioner
Polentakrutonger
3 3/4 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 dl polenta
20 g smör
1 dl riven parmesan
salt
peppar
2 msk olivolja
2 msk hackad rosmarin
1 krm flingsalt
Soppa
1 stor purjolök (à ca 350 g)
400 g potatis
2 msk smör
2 grönsaksbuljongtärningar
10 dl vatten
1 msk färskpressad citronjuice
1 dl vispgrädde
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer