Potatis- och purjolökssoppa med polentakrutonger

2
0
Potatis- och purjolökssoppa med polentakrutonger

Potatis- och purjolökssoppa är en riktig husmansklassiker. Här serveras den värmande soppan med krutonger gjorda på den italienska majsgröten polenta som smaksätts med rosmarin och parmesan.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Potatis- och purjolökssoppa med polentakrutonger

Ingredienser

4 portioner

Polentakrutonger

3 3/4 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 dl polenta
20 g smör
1 dl riven parmesanost
salt
peppar
2 msk olivolja
2 msk hackad rosmarin
1 krm flingsalt

Soppa

1 stor purjolök (à ca 350 g)
400 g potatis
2 msk smör
2 grönsaksbuljongtärningar
10 dl vatten
1 msk färskpressad citronjuice
1 dl vispgrädde

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Testa liknande recept