Laxtartar med färska örter

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Laxtartar med färska örter

Starta din middag med den här eleganta och delikata förrätten. Laxtartaren består av rik olivolja, färskpressad citronjuice och blandade färska örter som till exempel basilika, gräslök eller körvel.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Laxtartar med färska örter

Ingredienser

8 portioner
400 g  skinn- och benfri laxfilé (som varit fryst minst 2 dygn)
2 msk  olivolja
finrivet skal av 1/2   citron
1 1/2 msk  färskpressad citronjuice
2 tsk  flingsalt
1 krm  peppar
1 1/2 dl  plockade blandade örter t ex körvel, gräslök och basilika

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Tycker detta är en utomordentlig förrätt som passar i alla sammanhang. Friskt, gott och elegant i större snappsglas. Kerstin & Åke

Kerstin

2010-07-15

Testa liknande recept

Minifocaccia med örtolja och ost
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad färskpotatis med örtolja och parmesan
Betyg 4.7 av 5.
75 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ört- och vitlökskrans
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtsalt
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Tomat- och nektarinsallad med mozzarella
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakad lax med dill- & citronsmör
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga