Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Laxtartar med färska örter

(8)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Starta din middag med den här eleganta och delikata förrätten. Laxtartaren består av rik olivolja, färskpressad citronjuice och blandade färska örter som till exempel basilika, gräslök eller körvel.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 8
  • 400 g skinn- och benfri laxfiléer (som varit fryst minst 2 dygn)
  • 2 msk olivolja
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 dl plockade blandade örter t ex körvel, gräslök och basilika
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och skär skinn och benfri laxfilé (som varit fryst i minst 2 dygn) i 1/2 cm små tärningar.
  2. Blanda med olivolja, finrivet skal av citron, färskpressad citronjuice, flingsalt och peppar.
  3. Vänd ner plockade blandade örter, t ex körvel, gräslök och basilika. Servera genast.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.