Laxtartar med färska örter

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Laxtartar med färska örter

Starta din middag med den här eleganta och delikata förrätten. Laxtartaren består av rik olivolja, färskpressad citronjuice och blandade färska örter som till exempel basilika, gräslök eller körvel.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Laxtartar med färska örter

Ingredienser

8 portioner
400 g skinn- och benfri laxfilé (som varit fryst minst 2 dygn)
2 msk olivolja
finrivet skal av 1/2 citron
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk flingsalt
1 krm peppar
1 1/2 dl plockade blandade örter t ex körvel, gräslök och basilika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat

Kommentar

Tycker detta är en utomordentlig förrätt som passar i alla sammanhang. Friskt, gott och elegant i större snappsglas. Kerstin & Åke

Kerstin

2010-07-15

Testa liknande recept

Minifocaccia med örtolja och ost
Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ört- och vitlökskrans
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rostad färskpotatis med örtolja och parmesan
Betyg 4.7 av 5.79 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Örtsalt
Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Tomat- och nektarinsallad med mozzarella
Betyg 4.5 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Ugnsbakad lax med dill- & citronsmör
Betyg 3.5 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad